Spring naar de content

Bij deze foto denkt NRC aan erotiek

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Pauline Bijster

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De tienertijdgeest weergegeven in foto’s; dat was de bedoeling van de korte tentoonstelling Teenage Magazines die nu te zien is in FOAM. Vijfendertig kunststudenten van de Gerrit Rietveld Academie zijn uitgenodigd om werken tentoon te stellen die hun generatie vertegenwoordigen.

Volgens NRC Handelsblad van vandaag tonen ze hier alle problemen waarmee de jeugd worstelt, ‘mode, seks, vriendschap, populariteit, de relatie met ouders.’ En als je je afvraagt welke van deze tijdgeestonderwerpen je dan zou moeten zien in het achterwerk van een paard, heeft Claudia Kammer van het NRC hét antwoord: ‘Een foto van het achterwerk van een paard (…), waarbij je zowel kunt denken aan lievige paardenmeisjes als aan erotiek.’ Juist, ja.

Mocht je ook warm worden van paardenbillen, is deze tentoonstelling nog te zien tot 24 maart bij FOAM, Amsterdam.