BREKEND: Kruisje om nek straks verboden in stadhuis

eelko rol 15 mrt 2011 Politiek

VVD’er Jeanine Hennis wil dat medewerkers op het stadhuis voortaan geen religieuze symbolen meer dragen op het werk. Dat laat het Tweede Kamerlid weten in een uitvoerig gesprek met treinkrant De Pers. Dat zou dus betekenen dat er buiten hoofddoekjes óók geen kruisjes of tattoos met de cijfers ‘666‘ meer gedragen mogen worden. Hennis: “Alle religies zijn daarbij voor mij gelijk.”

Op de vraag of er voortaan geen hoofddoekjes meer achter de stadhuisbalie te zien mogen zijn:
“Voor de medewerkers zou dat moeten gelden. En ook geen andere religieuze symbolen. Alle religies zijn daarbij voor mij gelijk. Universiteiten, scholen, ook daarover zou ik in alle rust het debat willen voeren. Maar de christelijke partijen beschouwen dat gelijk als een aantasting van de vrijheid van godsdienst. Dat is onzin, want de vrijheid van godsdienst is in zo veel andere artikelen geregeld: de vrijheid van vergadering, de vrijheid van meningsuiting. In feite is het artikel waarin die vrijheid van godsdienst is vervat overbodig.
“We hebben het hier veel over scheiding van kerk en staat, maar de kerk is behoorlijk in de staat getreden. Kijk naar confessionele scholen, de organisatie van de publieke omroep en – gevoelig onderwerp – maar het geldt ook voor ritueel slachten.”

Reageer op artikel:
BREKEND: Kruisje om nek straks verboden in stadhuis
Sluiten