Spring naar de content

Lang leven? Word pessimist!

U kent ze wel, van die types die nooit lachen en zich gewapend met een ongezonde dosis cynisme en valse nostalgie door het leven slaan. Van die mensen waarvan je denkt: ga dan meteen in een kist liggen, zeikerd! Nou, díe mensen blijken dus langer te leven dan immer goedgehumeurde rasoptimisten. Aldus een onderzoek van de La Sierra University.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De universiteit komt tot deze conclusie na het analyseren van gegevens over 1500 kinderen die twintig jaar werden gevolgd. Wat bleek? Vrolijke mensen verwachten een vrolijke toekomst zonder zorgen, en wanneer er dan wél iets ernstigs gebeurt, is de houding dan ook vaak ‘dat zal wel reg kom’. Vreemd knobbeltje op de borst? Vast een onschuldig vetbultje. Valhelm vergeten? Ik krijg toch nooit een baksteen op mijn kop.

Moraal van het verhaal: wie lang wil leven, moet het geluk vergeten. Blijf binnen, sluit deuren en ramen en vernietig alles in uw omgeving dat u ook maar enigszins vrolijk maakt.