Spring naar de content

‘De islam is agressie op zoek naar een oorzaak’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Boudewijn Geels

De islam is ‘agressie op zoek naar een oorzaak’. Minaretten zijn ‘opgestoken middelvingers’ naar het vrije Westen en de stem van Geert Wilders is ‘heel belangrijk’. Dit zegt schrijver Hafid Bouazza deze week in HP/De Tijd. Ook vindt Bouazza dat de bouw van nieuwe moskeeën in Nederland moet worden verboden.

Bouazza, in 1970 geboren in Marokko, vertikt het om aan te haken bij al diegenen die roepen dat het allemaal vanzelf wel goed zal komen met de islam. Zo ziet hij met lede ogen aan hoe multiculti-adepten als Job Cohen en Alexander Pechtold zich door ‘de moslims om de tuin laten leiden’. Ze hebben volgens de schrijver ‘geen idee’ dat de moslims (Bouazza: “Natúúrlijk generaliseer ik”) een dubbele agenda hebben: de steeds verdere verspreiding van de islam. Einddoel: het moment waarop het christendom definitief voor de islam zal buigen.

Ook haalt Bouazza uit naar GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi, die overal in de media het sympathieke gezicht van de islam mag uithangen. Bouazza: “Dibi moet eens uit de kast komen, maar hij durft niet. Hij is hét voorbeeld van hoe de islam tot in je haarvaten kan zijn geworteld, door nóóit de islam af te vallen.”

Bouazza heeft, weinig verrassend, meer op met Ayaan Hirsi Ali.

En Wilders? Die heeft volgens Bouazza groot gelijk met zijn cynische kijk op de islam. “Al kan ik niets met zijn oplossingen.”

Lees het hele artikel in de papieren versie van HP/De Tijd.