Spring naar de content

Multitalent

Als acteur zagen we hem in Friends, Will & Grace, A Beautiful Mind, Saving Private Ryan en Two Days in Paris, de Annie Hall van de 21ste eeuw, waarin hij een neuroot speelt die Woody Allen het nakijken geeft. Dat Adam Goldberg in dat druk bezette leven – hij is ook nog eens actief als regisseur en producent – zelfs nog tijd heeft om op hoog niveau muziek te maken, mag een wonder heten.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

In 2009 bracht hij onder het pseudoniem LANDy de plaat Eros and Emissions uit, een album met songs die hij in een tijdsbestek van zes jaar schreef. Daarop toonde hij zich een muzikant die niet alleen creatief met pen en papier is, maar ook weet aan welke knoppen hij moet draaien om tot een verrassend, soms zelfs vervreemdend gelaagd klankbeeld te komen.

Omdat de naam ‘Landy’ op internet wel erg vaak voorkomt, besloot hij zijn tweede album uit te brengen onder de naam The Goldberg Sisters. Wat bleef is de prikkelende combinatie van ambachtelijk vakmanschap en visionair muzikaal denken. En in teksten als ‘today is fine example of clinical depression/today is the difference between you and me’ herkennen wij zelfs de neuroot die hem ook als acteur zo onweerstaanbaar maakt.