Spring naar de content

Donald Trump: ‘Ik naaide Kadhafi!’

MET UPDATE – Miljardair Donald Trump, bekend geworden door de vele gebouwen die hij naar zichzelf vernoemd heeft en straks wellicht in de race voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2012, heeft naar eigen zeggen kolonel Kadhafi financieel genaaid: “I don’t want to use the word ‘screwed’, but I screwed him. That’s what we should be doing.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Donald Trump heeft het hier over de laatste keer dat kolonel Kadhafi op bezoek was in de Verenigde Staten om een bescheiden speech te houden voor de Verenigde Naties, in 2009. Zoals gewoonlijk zeulde de Libische leider een onmogelijk grote tent met zich mee. En omdat de gemeente New York een kermistent in Central Park totaal niet zag zitten, week Kadhafi uit naar het landgoed van Donald Trump in Bedfort.

Lang stond de mobiele woning van Kadhafi daar niet, want in Bedford is het verboden om in je eigen achtertuin in een gigantische tent te slapen. Toen, in 2009, was het bedrijf van Donald Trump er als de kippen bij met een verklaring dat Trump zelf geen enkele betrokkenheid had bij de verhuur van de grond en dat hij van tevoren ook niet was ingelicht dat Kadhafi zelf zou komen.

Twee jaar en een paar revoluties later vertelt Donald Trump een heel ander verhaal: “Ik heb Kadhafi een stuk land verhuurd voor één nacht voor de prijs van twee jaar huur, en ik heb hem er niet eens gebruik van laten maken!” pocht Donald Trump in een telefoongesprek met Fox & Friends. Een dictator een poot uitdraaien en nog klinken als een arrogant klootzakje, best knap!

<iframe title=”YouTube video player” width=”410″ height=”338″ src=”http://www.youtube.com/embed/X-FhSZFkNCs?start=7″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

UPDATE, 13.21 uur – Waarom Lewis Black de Trump 2012 steunt. “What this country needs is a crazy Third World dictator. And Donald Trump has what it takes to be that.”