Spring naar de content

Fryske PVV’er vindt PVV te links

Interessante ontwikkeling bij de PVV in het ressort Fryslân. Kersvers PVV-Statenlid Otto van der Galiën overweegt zijn stem aan de SGP te geven tijdens de Eerste Kamerverkiezingen op maandag 23 mei. De oud-SGP’er wil het christelijk geluid in de senaat ‘verstevigen’. En daar is ruimte voor, volgens hem. “Zoiets is binnen de PVV ook mogelijk.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

De PVV’er wijst in het interview in het blad Perspex, het blad van ChristenUnie-jongeren, op een voorstel van de landelijke SGP die moest leiden tot een minarettenverbod. “De motie waarin werd opgeroepen tot een minarettenverbod kwam van de hand van Kees van der Staaij. Die motie ging veel verder dan waar de PVV voor staat.” Van der Galiën is nog niet zeker van zijn stem en gaat zich verdiepen in de partijprogramma’s. Zijn eventuele afwijkende stem zal geen invloed hebben op het aantal PVV-zetels in de Eerste Kamer.

De docent maatschappijleer zat van 2003 tot 2007 al in de Friese Statenbankjes voor de gecombineerde lijst ChristenUnie/SGP. De kans dat hij zijn stem aan de CU geeft, is klein te noemen. “Noem me één ding wat de ChristenUnie tijdens de kabinetsperiode goed heeft gedaan. Ze hebben helemaal niets goed gedaan, die partij was er alleen als cement tussen Balkenende en Bos.”

Enfin, het lijkt er op dat er binnen de PVV – naast outlaw Hero Brinkman – dus ruimte is voor een afwijkend geluid. Het hele interview met Van der Galiën leest u hier (PDF).

Onderwerpen