Spring naar de content

Bizar: Anne Frank-museum t/o Ground Zero-moskee

Aparte keuze van de uitbaters van het Anne Frank Center US, partners van het Nederlandse Anne Frank Museum in Amsterdam. Ze hebben hun oog laten vallen op een nieuw stulpje dat uitkijkt over Ground Zero én Park51, de megamoskee die daar gepland staat. Nou ja, beter een goede buur…

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Hoewel het bericht bij diverse media de wenkbrauwen doet rijzen, wordt al voorzichtig gesproken van een nieuw doel voor Manhattan. “Het is prettig om een mix van diverse organisaties te hebben die onderdeel zijn van de gemeenschap van Lower Manhattan,” zegt Julie Menin, woordvoerster van Community Board 1. “Het is de smeltkroes die Amerika weerspiegelt.”

Bestuursleden van het Anne Frank Center hebben inmiddels laten weten zelf absoluut geen problemen te hebben met de nieuwe situatie. “We zijn lang op zoek geweest naar een nieuwe locatie die toegankelijker zou zijn voor onze exposities. En ik ben tevreden met het idee achter deze plek,” aldus Hyman Enzer van het Anne Frank Center US.

Onderwerpen