Spring naar de content

Wilders: ‘Profeet Mohammed had hersenafwijking’

Geert Wilders wil de discussie openen over de ware aard van de profeet Mohammed. De PVV-leider betoogt in een ingezonden stuk in HP/De Tijd deze week dat Mohammed kampte met een hersentumor. “Als de tumor in de hypofyse overdruk in de hersenen veroorzaakt, gaan mensen dingen zien en horen die er niet zijn.” Wilders wil de profeet ‘ontmaskeren’. “Een publieke discussie over de ware aard en karakter van Mohammed kan inzicht en steun geven aan moslims wereldwijd om de islam te verlaten.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

Wilders baseert zijn stelling op onderzoek van onder meer de Vlaamse psycholoog Herman Somers, die in De andere Mohammed (1992) stelt dat Mohammed vanaf zijn veertigste begon te lijden aan ‘acromegalie, een groeistoornis veroorzaakt door een gezwel in de hypofyse, een klein orgaan dat zich net onder de hersenen bevindt. Als de tumor in de hypofyse overdruk in de hersenen veroorzaakt, gaan mensen dingen zien en horen die er niet zijn.’ Somers’ psychopathologische diagnose van Mohammed is: organische hallucinatorische aandoening met paranoïde kenmerken. De profeet was volgens Wilders, kortom, een schizofreen.

Wilders hoopt met zijn artikel op ‘een publieke discussie over de ware aard en karakter van Mohammed’ die  inzicht en steun kan geven aan moslims wereldwijd om de islam te verlaten. “Afvalligen zijn helden en verdienen meer dan ooit de steun van alle vrijheidslievende mensen ter wereld. Partijpolitieke overwegingen mogen daarbij geen enkele rol spelen. Het wordt tijd dat wij deze mensen helpen door Mohammed te ontmaskeren.”

Lees het gehele artikel in de HP/De Tijd van deze week.

Onderwerpen