De echte Graus

import de tijd 1 apr 2011 Leven

“Dion Graus is een dierenliefhebber, maar hij eet wel vlees.” Dixit Volkskrant-columnist en VARA-ombudsman Pieter Hilhorst vorige week in HP/De Tijd. Dat heeft de redactie van dit blad geweten.

Het PVV-Kamerlid, stuwende kracht achter de animal cops in het regeerakkoord, greep onmiddellijk de telefoon. “Ik vind het verschríkkelijk! Iedereen weet dat ik een van de meest prominente vegetariërs van Nederland ben!”

Toen zijn ergste woede was bekoeld, zei hij: “Ik ben niet boos, maar wel heel teleurgesteld. Ik ken die hele meneer Hilhorst niet. Het doet me verdriet dat hij me willens en wetens onderuit probeert te schoppen – dat doen mensen uit de VARA-hoek wel vaker. Maar wij PVV’ers zijn echte dierenvrienden. Ook Geert Wilders heeft diertjes thuis en zo.”

Graus kan best tegen kritiek. Je mag hem – zegt hij – bijvoorbeeld gerust een ‘kleine, dikke, kale pad’ noemen. “Vind ik prima. Maar je moet geen leugens over me gaan verkopen.”

Ach, er zijn al zo veel onwaarheden over hem geschreven. “Op een dag kom ik met een document waar álles in staat. Dan komen de mensen erachter wie Dion Graus wérkelijk is.”

Reageer op artikel:
De echte Graus
Sluiten