Troepmoe

Bert van derVeer 1 apr 2011 Leven

Mag ik u even voorstellen? Bart Boonstra, Tim Haars, Victor Brands, Steye van Dam. Wie? Nieuwe presentatoren van de SBS-zenders Net 5 en Veronica. Presentatoren? Van wat? Secret Story, Total Blackout en M!LF. Ik ga verder niet vertellen hoe die programma’s in elkaar steken – iets met kandidaten en slappe geheimen in Portugal en stomme spelletjes met enge dingen in het donker en mannen die van voetballen, gadgets en lekkere wijven moeten houden.

Zo zag ik Big Brother-achtigen met handboeien aan elkaar gekoppeld pizza’s bakken, ik zag een overspannen negerin door een plexiglazen tunnel gevuld met ratten kruipen, ik zag vrouwen in bikini overhemden strijken…

Ik zag het, u niet. Dat is niet erg: u bent de enige niet, u bent zwaar in de meerderheid. U kijkt geen troep – een keertje Oh Oh Cherso destijds, dat was het wel. Maar ik zie dat allemaal, dat moet ik van mezelf, dat is mijn werk.

Maar soms word ik er even somber van, van al die leeghoofdigheid, dat wanhopige niets, die geforceerde vrolijkheid, die opgefokte spanning. Ergens, ooit hebben enthousiaste producenten bij zo’n zenderbaas gezeten en ze hebben gepitcht en gesmeekt, en ze kregen ‘m: Dé Opdracht. Onbegrijpelijk soms, maar waar.

Maar dat is niet erg. Van die programmabazen die te vaak, te veel de verkeerde keuzes maken, zullen de koppen wel rollen. Maar wie denkt dan nog aan Bart, Tim, Victor en Steye?

Reageer op artikel:
Troepmoe
Sluiten