Spring naar de content

Libische toestanden in Utrecht: cameraploeg aangevallen

Een cameraploeg van Multiculturele Televisie Nederland (MTNL) is in Utrecht belaagd door bezoekers van de Omar Al Farouk moskee. De Volkskrant onthulde vorige week dat de moskee gefinancierd wordt door het terreurregime van Mouammar Kadhafi. MTNL-nieuwscoördinator Abdellah Dami meldde dat vanmiddag. Minstens vijftien bezoekers zouden een verslaggever hebben getrapt. Twee medewerkers zijn bespuugd, aldus Dami. Een microfoon en een kabel zijn vernield en de camera ‘heeft een flinke tik gekregen‘.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

De twee waren op pad om een reportage te maken over de omstreden moskee. Reden: het nieuws dat deze wordt gefinancierd door de World Islamic Call Society (WICS), volgens de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD) een verlengstuk van de Libische geheime dienst. De Utrechtse moskee is voor zover bekend het enige islamitische gebedshuis in Nederland met Libische banden. 

Duidelijk is in ieder geval dat de bezoekers van de moskee geen prijs stellen op pottenkijkers. Twee jaar terug kwam de moskee in opspraak omdat de gemeente Utrecht daar twee informatieloketten opende: één voor mannen en één voor vrouwen

UPDATE, 16.29 uur – En we hebben beeld.

Onderwerpen