Spring naar de content

Nieuwe formule!

‘Vernieuwd’ is een woord dat ik niet graag bezig. Je ziet direct een wasmiddel voor je. ‘Nieuwe formule!’ is er ook zo een. Het bedrog druipt er vanaf.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Frank Poorthuis

Toch durf ik het aan om beide etiketten op dit blad te plakken. Ja, HP/De Tijd is vernieuwd. En we zijn er trots op.

De afgelopen weken hebben we het mes gezet in een aantal rubrieken, andere bedacht of opnieuw opgetuigd. Er is aan lijntjes in de opmaak getrokken, de cover is opgefrist. En het leuke en mooie is dat we ondanks die operatie nog heel erg HP/De Tijd zijn gebleven. Misschien wel meer dan ooit zit het DNA van dit roemruchte blad in het tijdschrift dat u voor u hebt.

We zijn altijd goed geweest in uitzoekverhalen: we presenteren u er nu een over de rabbijnenschool van rabbi Evers, waar de Nederlandse staat jarenlang geld in heeft gestopt zonder te controleren wat er voor gedaan werd.

We waren het blad waarin de mooiste interviews stonden: blader eens naar het goede gesprek dat onze nieuwe medewerker Paul Haenen in een goed Belgisch restaurant had met Jef Rademakers.

We brachten u al bijna honderd jaar op de hoogte van trends in de samenleving, de problemen en oplossingen voor het cryptogram dat het leven soms kan zijn: ik beveel u naast de al jaren sublieme column van Beatrijs Ritsema zeer aan de nieuwe columns van Jojanneke van den Berge en Thomas Blondeau. En ook de filosofierubriek waarin Isabelle Buhre elke week met een aantal deskundigen de levensvragen langs gaat.

We waren legendarisch snedig en vals: geniet van Joris van Casteren, die het uilskuiken van de week fileert.

En we hadden natuurlijk opinies, links en rechts en dwars. Lees daarom nu naast Thomas von der Dunk en Dirk-Jan van Baar ook Jack de Vries.

Voor de sublieme humor hadden we al Matthias Giesen: we leveren er vanaf vandaag gratis Kamagurka bij, onze nieuwe correspondent België.


En ach, zo kan ik wel doorgaan. Maar ook de STER-spot kent zijn grenzen. Dus ik laat het nu aan u om te kijken of we echt witter dan wit wassen.

([email protected])