Spring naar de content

NS: geen korting meer in avondspits

MET UPDATES – De NS gaat het gebruik van het Voordeelurenabonnement verder aan banden leggen. Mogen treinreizigers nu voor 9 uur ‘s ochtends al geen gebruik maken van de kaart, binnenkort moeten ze ook tijdens de avondspits (tussen 17.00 en 19.00 uur 16.00 en 18.30 uur) de volle 100% betalen voor hun kaartje, zo liet de NS vanmiddag weten aan HP/De Tijd.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

NS-woordvoerder Eric Trinthamer wil verder nog niets kwijt over de maatregel, behalve dat hij het vandaag nog niet naar buiten had willen brengen.

Het voordeelurenabonnement (volgens ns.nl nog steeds ‘hét abonnement voor reizen na 9 uur ‘s ochtends‘) is met 1,4 miljoen kaarthouders populair. Voor 55 euro per jaar krijgen treinreizigers 40% korting op enkele reizen, retours en dagkaarten in 1ste en 2de klas.

UPDATE, 14.45 uur – “Er is iets heel erg fout gegaan,” zo meldt de NS-woordvoering tegen de Volkskrant. Treinreizigers hadden morgen pas mogen weten dat ze voortaan het volle pond moeten betalen in de avondspits. Ook laat de woordvoerder weten dat er ‘fouten’ staan in bovenstaand bericht. Welke wil hij niet zeggen.
UPDATE, 15.18 uur – Een bron dichtbij de besluitvorming (níet de officiële NS-woordvoerder, want die mag morgen pas praten over dit nieuws) laat weten dat het alleen gaat om nieuwe gevallen. Mevrouw B.A. Brussen uit het bovenstaande voorbeeld mag dus nog tot 27 september 2012 met korting reizen, daarna moet ze de volle mep betalen.
UPDATE, 15.28 uur – De NS is iets opener via Twitter: “Bestaande voordeelurenkaarthouders behouden hun rechten.”
UPDATE, 15.36 uur – Spin, spin, spin. De NS laat inderhaast weten dat we het helemaal verkeerd gezien hebben. De voordeelurenkaart wordt vanaf augustus juist ‘fors aantrekkelijker‘. De avondspits-waarin-u-niet-meer-met-korting-mag-reizen duurt overigens een half uur langer: van 16.00 tot 18.30 uur. 
UPDATE, 16.25 uur – Niet iedereen profiteert van het ‘fors aantrekkelijkere’ aanbod van de NS. De eerdergenoemde mevrouw B.A. Brussen reist na 9.00 uur ‘s ochtends vanuit Utrecht naar haar werk in Amsterdam en tussen 16.00 en 18.30 uur weer terug. Nu kost haar kortingskaart 55 euro per jaar. Als Brussen na augustus een nieuw abonnement zou nemen, moet zij voor de nieuwe kaart 50 euro betalen plús 20 euro per maand (= 240 euro) voor een korting van 20%. Voor mínder korting betaalt ze dan dus 290 euro per jaar, een stijging van liefst 427%.
UPDATE, 17.11 uur – Kom er maar in, Ineke van Gent. Over de prijsverhogingen: “Zo jagen we forensen de auto en de file in.

Onderwerpen