Alphen, de nasleep

Bas Paternotte 10 apr 2011 Politiek

[[image file=”2011-04/witteman.jpg” align=”inline” ]]
Zelfs een bloedbad als in Alphen aan den Rijn dit weekeinde schrikt de grappenmakers op dat vermaledijde Twitter niet af. Een 17-jarige jongen uit Rotterdam is zaterdagnacht van zijn bed gelicht omdat hij twitterde dat hij de schutter van Alphen zou ‘overtreffen‘. Ook Sylvia Witteman deed zojuist een duit in het zakje.

Wie zichzelf ook heeft overtroffen was het NOS Journaal. Het journaal van 20.00 uur werd zaterdag bekeken door gemiddeld 2.854.000 mensen van 6 jaar en ouder. Nooit eerder keken er deze eeuw zoveel mensen op een zaterdagavond naar het NOS-Journaal, aldus de NOS.

Het was vooral het weekeinde van de geruchten. Zo zou een 10-jarig meisje doodgeschoten zijn, zou dader Tristan van der V. een oud-militair zijn én zou hij zijn moeder hebben neergeschoten. De kille feiten: drie mannen en drie vrouwen zijn doodgeschoten. Waaronder een vrouw van 90 jaar oud. Er liggen nu nog twaalf gewonden in het ziekenhuis, waaronder één kind. 

Korpschef Jan Stikvoort was tijdens een persconferentie zondag aangeslagen nadat hij de plaats delict had bezocht. “Het moet een afgrijselijke ervaring zijn geweest voor de mensen die aanwezig waren.”

[[ poll uid=414 ]]

Reageer op artikel:
Alphen, de nasleep
Sluiten