ParaVisie: ‘Linkse stemmers zijn ongelukkig’

eelko rol 12 apr 2011 Politiek

Frappant persbericht van het gezaghebbende spiritualiteitenmagazine ParaVisie vanochtend: van de mensen die stemmen op linkse partijen als SP en GroenLinks zou liefst 70 procent minder vaak gelukkig zijn dan bijvoorbeeld gelovigen, die met een duizelingwekkende 93 procent wel verdomd blij zijn met z’n allen.

In hetzelfde persbericht meldt ParaVisie, dat dit onderzoek deed naar aanleiding van haar 25-jarig jubileum, dat VVD’ers de meest nuchtere mensen van het land zijn. Slechts een lousy 30 procent van de Rutte-aanhang gelooft namelijk in wonderen, terwijl de helft (!) van alle Nederlanders wél in dergelijke fenomenen gelooft. Overigens gaat de achterban van partijen als het CDA en de ChistenUnie blindelings voor wonderen: 75 procent van de christelijke stemmers doet aan wonderen.

Ten slotte nog wat interessante harde cijfers: één op de drie Nederlanders denkt dat het mogelijk is om contact te hebben met overledenen en 20 procent daarvan (één op de vijftien Nederlanders (!)) zegt daadwerkelijk contact met een dode te hebben gehad, mannen zijn vaker gelukkig dan vrouwen (84 tegenover 77 procent), 64 procent van de Nederlanders denkt dat er meer is tussen hemel en aarde en bijna een derde van alle Nederlanders doet aan meditatie. Wie had er ooit gedacht dat we zo ontzettend spiritueel waren met z’n allen?

[[ poll uid=416 ]]

Reageer op artikel:
ParaVisie: ‘Linkse stemmers zijn ongelukkig’
Sluiten