Spring naar de content

VN gaat VK-columnist Bert Brussen pakken

Het is weer dinsdag en u weet wat dat betekent: medianieuws. Oud-HP/De Tijd-medewerker Bert Brussen (NSFW) stond zaterdag met een groot interview in de Volkskrant als aanloop naar zijn wekelijkse duo-column met Thomas von der Dunk. Dat leidde al tot enige haat & nijd bij zijn nieuwe collega’s, opinieblad Vrij Nederland is er ook niet al te blij mee. “In de trein op de terugweg bespraken de heren, beiden flink aangeschoten, hoe ze het best wraak zouden kunnen nemen op Bert Brussen.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Die heren van hierboven zijn Sander Donkers en Robert van de Griend, verslaggevers van Vrij Nederland. Zij wonnen gisteren een journalistieke prijs, genaamd De Tegel, met hun profiel over de Damschreeuwer. Het viel een bezoeker van de bijeenkomst al op dat Donkers en Van de Griend een verwijzing maakten naar de kersverse columnist: “Zonder moraal kun je het nog ver schoppen, bijvoorbeeld tot Volkskrantcolumnist.” Oud-VN’er Yoeri Albrecht, tegenwoordig werkzaam bij De Balie in Amsterdam, is niet al te ingenomen met die uitspraak van zijn oud-collega’s. “Aan gevoel morele uberlegenheit herken je ware linkse kerk,” zegt hij op dat vermaledijde Twitter.

Enfin, op de terugreis in de trein namen de heren nog even de avond door, en wederom bleek Brussen een onderwerp, aldus een ‘goed ingevoerde en betrouwbare’ anonieme bron. De ooggetuige: “In de trein op de terugweg bespraken de heren, beiden flink aangeschoten, hoe ze het best wraak zouden kunnen nemen op Bert Brussen. Ze namen hardop al zijn tweets door en bespraken dat ze dat zouden kunnen gebruiken om een haatstuk in Vrij Nederland te kunnen schrijven. (–) Bert Brussen mocht gewoon geen column in de Volkskrant en daarmee basta, daar zouden ze hoe dan ook voor zorgen.”

Brussen, die zoals de liefhebber weet niet op zijn mondje is gevallen, is klaar voor de strijd. “Dit is geen journalistiek, pluizige, hypocriete, tegeltjeswinnaars van me, dit is gewoon een ordinaire straatoorlog. Ik vecht graag mee,” laat hij op zijn weblog weten. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Onderwerpen