Spring naar de content

Stuurde Mark Zuckerberg de duurste e-mail ooit?

Hierboven ziet u een e-mail van Facebook-oprichter Mark Zuckerberg aan Paul Ceglia, een oud-zakenpartner van Zuckerberg die hem geld had geleend voor het Facebook-project. Ceglia wil nu geld zien. Facebook is vermoedelijk 75 miljard dollar waard dus dat kan aardig in de papieren lopen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

De mail is verstuurd in 2003. Zuckerberg was zijn bedrijf in de steigers aan het zetten en werkte ondertussen voor een bedrijf van Ceglia als programmeur. Beide mannen spraken elkaar over Facebook en Ceglia leende Zuckerberg 2000 dollar voor het project. Het terugbetalen ging niet zo soepel en daarom deed Zuckerberg op dinsdag 2 februari 2004 bovenstand voorstel: samen in de zaak gaan zitten.

Ceglia is echter niet onomstreden, hij werd eerder veroordeeld voor oplichting. Vorig jaar kwam hij ook al met een dergelijke claim, maar volgens Facebook waren het falsificaties. Toch ruikt Ceglia bloed en gaat hij voor een rechtszaak. Het Amerikaanse Business Insider heeft een mooi dossier gemaakt over de kwestie. Het zou zomaar kunnen dat Zuckerberg gaat schikken. Daar moet toch wel een paar miljoen inzitten voor Ceglia.

Instant update – Facebook is in 2015 de grootste bank ter wereld.