Spring naar de content

Buzz-top-3: Sigurdardottir, Kalbfleisch & Weiwei

Deze week: Terugbetaler Sigurdardottir, verdachte Kalbfleisch en de opgepakte Weiwei.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

1. Jóhanna Sigurdardottir (1942, Reykjavik) – Het valt niet mee om op dit moment premier van IJsland te zijn. Aan de ene kant twee EU-landen die hun miljarden euro’s terug willen. Aan de andere kant een bevolking die dat plan al twee keer via een referendum heeft afgeschoten. Voorlopig lijkt Jóhanna te kiezen voor terugbetalen. Zelfs een IJslandse rechter gaat haar niet op andere gedachten brengen. Dat waarderen we erg Jóhanna!

2. Pieter Kalbfleisch (1947, Den Haag) – De hoogste man bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa), Pieter Kalbfleisch, wordt verdacht van meineed in de rechtszaak tussen Chipshol en de Nederlandse Staat. Samen met rechter Westenberg zou hij ervoor gezorgd hebben dat projectontwikkelaar Chiphol veel grond onrechtmatig is kwijtgeraakt. Pieter is voorlopig met verlof.

3. Ai Weiwei (1957, Peking) – De Chinese overheid volgt de ontwikkelingen in het Midden-Oosten met argusogen. Honderden dissidenten worden er momenteel opgepakt, waaronder de bekende kunstenaar Ai Weiwei. Op de vlucht richting Hong Kong werd hij op het vliegveld van Peking aangehouden. Reden? Belastingontduiking natuurlijk!

Vorige week: 1. Marco Kroon. 2. Prins Laurent 3. Marc Janko

Onderwerpen