NOS ‘wint’ Alphen

import de tijd 15 apr 2011 Leven

Hoe wrang het ook klinkt, een drama zoals de schietpartij in Alphen aan den Rijn is ook een strijd tussen de nieuwsredacties van de NOS en RTL.

De afgelopen rampen (‘Apeldoorn’, de vliegtuigcrash van Turkish Airlines) waren de commerciëlen steevast het snelst. Bij de brand in Moerdijk ging de NOS zelfs meer dan anderhalf uur later live dan de commerciële broeders. Maar bij de schietpartij in Alphen aan den Rijn ‘won’ de NOS en bracht het als eerste een naam naar buiten.

Volgens RTL puur een kwestie van logistiek. De NOS had al om 13.00 uur een reguliere uitzending, terwijl RTL Nieuws in het weekend pas om 18.00 uur begint.

NOS-hoofdredacteur Hans Laroes zegt in een reactie moe te worden van de wedstrijd die er van gemaakt wordt: “Ik vind het nogal aanmatigend dat een krant (de Volkskrant, red.) die niet eens in staat is om een voetbalwedstrijd van vrijdag in de weekendeditie te krijgen, gaat oordelen over de snelheid van de NOS.”

Overigens vindt Laroes het onzin om te stellen dat RTL Nieuws de afgelopen keren sneller was. “Er zijn veel recente voorbeelden waarin we sneller waren dan RTL – ik noem een Tunesië, Egypte, Libië. Maar nogmaals, laten we er vooral geen wedstrijd van maken.”

Reageer op artikel:
NOS ‘wint’ Alphen
Sluiten