Brams belletje kreeg een staartje: gast Bertus Hendriks vroeg twee keer om opheldering

rachel van kommer 19 apr 2011 Cultuur

Gast Bertus Hendriks heeft tot twee keer opheldering gevraagd aan Jeroen Pauw en Paul Witteman over het befaamde ‘spontane’ telefoontje van advocaat Bram Moszkowicz tijdens de uitzending van vrijdagavond. “Na de opnames ben ik meteen naar Jeroen en Paul gelopen om te vragen of het belletje in scène was gezet.” Drie dagen later belde de getuige in het Wilders-proces nog eens met de redactie van de talkshow.

(Lees verder onder het nu al legendarische tv-moment.)
<iframe title=”YouTube video player” width=”410″ height=”290″ src=”http://www.youtube.com/embed/5FbK-TwVV_Y” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

“Er is mij van te voren gevraagd of ik het erg zou vinden als Bram ook aan tafel zat tijdens de uitzending,” zegt Hendriks. “Ik wilde graag mijn verhaal vertellen en vond dat als Bram aanwezig was, het voor hem een thuiswedstrijd werd. Toch heb ik gezegd dat ik dat niet erg vond. Later begreep ik uit een artikel van Het Parool dat Bram [[popup file=”2011-04/afbeelding-3_3.png” description=”niet met mij aan dezelfde tafel wilde zitten” align=”inline” ]].”

Hendriks bleef tijdens het spontane telefoontje van de advocaat van PVV-leider Geert Wilders erg kalm. “Toen ik hoorde dat Bram naar de redactie had gebeld, dacht ik dat dit het compromis was. Wellicht mocht Bram bellen als hij iets wilde melden? Nee, ik was niet verbaasd dat hij aan de telefoon hing.”

Na de uitzending is Hendriks wel naar de twee presentatoren gelopen om te vragen of dit nou van tevoren afgesproken was. “Jeroen en Paul verzekerden mij er allebei van dat dit voor hen ook nieuw was. Ik ken de twee heren al een lange tijd en had geen reden om daaraan te twijfelen.”

Toen er maandagochtend in een Volkskrant-column van tv-recensent Jean-Pierre Geelen stond dat het allemaal wel erg ‘verdacht‘ was en toevallig dat foto’s, fragmenten en balkjes klaarstonden om uitgezonden te worden, heeft Hendriks voor de zekerheid nogmaals naar de redactie gebeld. “Ik kreeg wederom te horen dat het een spontane actie van Moszkowicz zelf is geweest en daar heb ik het ook bij gelaten.”

[[ poll uid=422 ]]

Reageer op artikel:
Brams belletje kreeg een staartje: gast Bertus Hendriks vroeg twee keer om opheldering
Sluiten