Spring naar de content

Saoedi’s willen opheldering over ingezonden artikel Wilders in HP/De Tijd

Dat het ingezonden artikel van Geert Wilders in HP/De Tijd vorige maand tot enige beroering heeft geleid wist u natuurlijk al. De profeet Mohammed had last van een hersentumor volgens de blonde politicus. Vandaag blijkt dat vooral Saoedi-Arabië getergd was. Het land eiste opheldering van de Nederlandse regering.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

De Saoedi’s zijn tot op het bot getergd, melden Haagse bronnen. Ambassadeur Ron Strikker is door de Saoedi’s in Riaad op het matje geroepen, het ministerie van Buitenlandse Zaken wilde geen ruchtbaarheid geven aan de kwestie.

Gisteren bezocht Maxime Verhagen (CDA) als minister van Economische Zaken het islamitische vorstendom. Hij sprak daar onder anderen met zijn Saoedische collega Al-Naimi, die als minister over de enorme Saoedische olievoorraden gaat. De kwestie-Wilders is niet aan de orde gekomen, benadrukt een woordvoerder. Nederland importeert voor miljarden uit het land, de export is minder: nog geen 900 miljoen euro.

De Saoedi’s houden het nog netjes. De laatste keer dat er rellen uitbraken vanwege gedragingen van Wilders was in 2008. Toen bestormden boze moslims de Nederlandse ambassade in Jakarta vanwege de film Fitna. Sindsdien is hij niet meer welkom in de Gordel van Smaragd.