Spring naar de content

Zendercoördinator Radio 1 wil Echte Jannen houden

Het is weer donderdag en u weet wat dat betekent: medianieuws. Bizarre ontwikkelingen bij de kersverse omroep Powned. Omroepbaas Dominique Weesie besloot vorige week het radioprogramma Echte Jannen te beëindigen. Het nachtprogramma stopt per 1 september omdat Powned zich meer wil richten op de dagprogrammering.  Zendercoördinator Laurens Borst wil het programma echter behouden voor Radio 1.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Iedere zondagnacht luisteren zo’n 250.000 mensen naar het programma dat wordt gepresenteerd door oud-HP/De Tijd hoofdredacteur Jan Dijkgraaf en Jan Roos (ex-BNR). Zendercoördinator Laurens Borst meldde vandaag op Twitter dat hij wil kijken of het programma elders op de zender onderdak kan vinden. Hij vindt het programma en de doelgroep interessant voor Radio 1.

Dijkgraaf wil naar eigen zeggen graag door met programma – “Ik geloof in doorstart” – en Roos, die onder contract staat bij Powned, wekt ook die indruk.

Enfin, het rommelt dus bij de omroep. Onlangs nog vlogen Weesie en internetfenomeen Bert Brussen (opinieplatform GeenStijl/Volkskrant) elkaar in de haren in NRC Handelsblad. Wat Brussen betreft moet Weesie opstappen. Oprichter Marianne Zwagerman zegt teleurgesteld te zijn in de huidige koers van de omroep. Hilversum, het blijft een slangenkuil gevuld met bananenschillen, nietwaar?

Onderwerpen