Beasties: ‘And the shit is a big deal’

Bas Paternotte 22 apr 2011 Politiek

[[image file=”2011-04/beasties_1.jpg” align=”inline” ]]

“Hey! What the fuck are you doing? Throwing beer at my cab? This is my cab!” Het zijn 22 bizarre minuten. En ze gaan ook nog een keer over elkaar heen plassen. De Beastie Boys zijn dus terug. Het nummer heet  Make some noise en maakt onderdeel uit van de nieuwe plaat van het trio, genaamd Hot Suace Committee pt. 2.

Aardige anekdote in dezen is dat de plaat in eerste instantie Tadlock’s Glasses zou heten. Tadlock was de naam van de buschauffeur die het trio in het verleden rondreed. In een eerder bestaan chauffeerde hij de achtergrondzangeressen van Elvis Presley, The Sweet Inspirations. The King, nooit te beroerd om iemand een plezier te doen, gaf Tadlock één van zijn fameuze zonnebrillen. Tadlock was daar erg mee ingenomen en vertelde de anekdote aan de Beastie Boys. Tadlock’s Glasses werd daardoor een begrip binnen het combo. 

Enfin, de plaat komt volgende maand uit en er is dus uiteindelijk gekozen voor de illustere titel Hot Sauce Committee pt 2. Illuster, want Part 1 is nooit uitgekomen omdat Adam ‘MCA’ Yauch kanker kreeg.

U begrijpt, dit is de dwingende kijktip voor Goede Vrijdag. Deze links hapert overigens een beetje, de frisse jongens van opinieplatform Geenstijl hebben een zogenaamde mirror geplaatst. WORD!

Reageer op artikel:
Beasties: ‘And the shit is a big deal’
Sluiten