Spring naar de content

Brams belletje

Nu al een van de kanshebbers voor de verkiezing van tv-moment van het jaar: het op het eerste gezicht spontane belletje van Bram Moszkowicz tijdens de uitzending van Pauw & Witteman van vrijdagavond. De advocaat wilde graag reageren op de opmerkingen van gast Bertus Hendriks, getuige in de zaak tegen zijn cliënt, PVV-leider Geert Wilders. "Meneer Hendriks is voor een publiek van misschien wel één miljoen mensen wéér aan het liegen, en dat wil ik even vastleggen."

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Maar hoe spontaan was dit belletje eigenlijk? Volkskrant-columnist Jean-Pierre Geelen stak zijn pen meteen in het azijn. Hij vond het allemaal maar verdacht. "Wat opviel was dat het portret van Moszkowicz binnen twee, drie seconden nadat hij aan het woord was, al groot achter Pauw en Witteman prijkte." En: "Tegelijk kwam zijn naambordje onder in beeld, met links daarvan een cirkeltje met een telefoontje erin."

Er is niks verdachts aan de hele gang van zaken, zegt Jeroen Pauw: "Het was inderdaad een spontaan telefoontje van Bram. Zijn foto stond klaar omdat het gesprek met Hendriks ook over hem zou gaan. Hetzelfde geldt voor het fragment van de NOS. De heer Moszkowicz belde geheel op eigen initiatief." RvK