Spring naar de content

7 keer draaien met de PVV

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

1 Koopzondag
“Evenals de Partij voor de Vrijheid, zijn de meeste gemeenten en winkeliers tegen deze voorgenomen plannen. De kranten stonden vol met de eventuele gevolgen: schrikbarende omzetdaling vergezeld van tienduizenden gedwongen ontslagen, nota bene ten tijde van een ernstige crisis waarin de ondernemers het water al tot aan de lippen staat zonder deze extra belemmeringen door de regering!”
Dion Graus, spoeddebat koopzondagen, 21 januari 2009

“We zullen onze christelijke partners op dit voor hen zo gevoelige en belangrijke punt steunen”
Dion Graus, kamerdebat koopzondagen, 21 april 2011

2 AOW 67 jaar
“Wij zullen hier nooit voor tekenen! Als iemand met ons wil regeren, weet dan dat we het binnen een minuut zullen terugdraaien. (…) Oudere mensen worden gepakt. Dat gebeurt nu ook bij de partnertoeslag. Het is politieke lafheid.” 
Geert Wilders, De Telegraaf, 6 september 2009

“Ik zal proberen de partners te overtuigen dat de AOW-leeftijd op 65 moet blijven, maar ik zal de onderhandelingen op dit punt niet laten mislukken.”  
Geert Wilders, Elsevier 10 juni 2010 

3 Hoofddoekjesverbod
“De belangrijkste inzet zal worden voor de collegeonderhandelingen in Almere en Den Haag na 3 maart. Dat is een verbod op hoofddoekjes in gemeentelijke instellingen en alle andere instellingen, stichtingen of verenigingen die ook maar een eurocent subsidie van de gemeente ontvangen. Een onmiddellijk hoofddoekjesverbod dus.”

[[popup file=”2010-04/kopvodden.jpg” description=” verkiezingstoespraak Geert Wilders” align=”inline” ]], Almere, 25 februari 2010

”Het is voor ons een belangrijk punt, maar geen breekpunt. Ik wil heel graag dat dat beeld verdwijnt, want het is echt niet waar. We willen besturen, landelijk maar ook in Almere. Ik heb maar één breekpunt genoemd: de AOW.” 
Geert Wilders, 2 april 2010

4 JSF
“Natuurlijk moeten we ‘nee’ zeggen tegen het speeltje van de supersonische staatssecretaris, de staatssecretaris die nu zelf dreigt neer te storten. Geen testtoestellen dus. In deze tijden van economische crisis is het ongepast om te praten over de aanschaf van peperdure vliegtuigen.”

Geert Wilders, spoeddebat aanschaf JSF, 2008 

“De PVV is en blijft tegen de JSF.”
Hero Brinkman nadat de PVV instemde met tweede JSF testtoestel.

5 Politie
“De Partij voor de Vrijheid kiest voor zero tolerance. Elk afdingen van het gezag van de politie moet worden tegengegaan. De politie moet heer en meester zijn op straat. De PVV kiest voor fors extra geld voor veiligheid. Dat zijn 10.000 agenten meer op straat. De Partij voor de Vrijheid wil de vrijheid van rechters aan banden leggen. Criminelen moeten hun slachtoffers, meer dan nu gebeurt, compenseren.”
PVV visie, pvv.nl

PVV is tegen inzetten extra politie-agenten – en vóór bezuinigingen in het politiekorps.

6 Openbaar vervoer
“Als raadslid ben ik tegen aanbesteding, als Tweede Kamerlid moet ik voor zijn.”

Richard de Mos, Haagse gemeenteraad, oktober 2010

7 Sociale huurwoningen
“We moeten Brussel de oren wassen!”

Erik Lukassen is in het debat tegen het EU-plan om sociale huurwoningen alleen aan de allerarmste toe te wijzen. Dezelfde Lukassen stemde voor het EU-plan.