Spring naar de content

Het gevaar dat Kindersurprise-ei heet

Een insluiper doodschieten? Dat mag.
Trouwen met familie? Geen probleem.
Een KIndersurpise-ei meenemen naar de Verenigde Staten? 300 dollar boete.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Het verkopen en invoeren van de kinderlekkernij is illegaal in Amerika. Vlak voor de paasdagen drukte de Amerikaanse overheid zijn inwoners het verbod op het onschuldig ogende Kindersurprise-ei nogmaals op het hart. Naar aanleiding van berichten op CNN en andere media is de discussie in Amerika weer opgelaaid.

Het is de Amerikaanse overheid menens. Eind januari kreeg Linda Bird (48) tijdens een willekeurige inspectie bij de oversteek van Manitoba (Canada) naar Minnesota te horen dat zij het Kindersurprise-ei niet het land binnen mocht smokkelen. Waardoor het eitje haar in totaal 302 dollar heeft gekost. “I was in disbelief,” vertelt ze aan de Toronto Star. “It’s a two-dollar egg. Why make a big fuss over it? Just throw it in the garbage.

Volgens de Amerikaanse autoriteiten is het speelgoed, dat verpakt is met een chocoladeomhulsel, niet veilig voor kinderen onder de drie jaar. Het zou niet voldoen aan de minimale grootte dat speelgoed moet hebben om voor jonge kinderen veilig te zijn. Inmiddels hebben de mensen van Customs and Border Protection 25.000 eieren weten te confisqueren.

De Verenigde Staten zegt dat de belangrijkste reden voor het verbod op dit populaire Europese ei onder andere te maken heeft met de zeven kinderen die in het verleden zijn gestikt door onderdelen van de ‘surprise’ in te slikken. Er is zelfs een Facebook-pagina gemaakt waar mensen het verbannen van de Kindersurprise-ei steunen.

UPDATE, 14.10 uur – Monique Nolte maakte een fantastische documentaire over verzamelaars van de eieren. Klik HIER om ‘m te bekijken.

Onderwerpen