Spring naar de content

Robesin-brief: ‘Er zijn geen beloftes of toezeggingen gedaan’

“Verwijder die gedachte alstublieft uit uw parlementaire hoofden; het is klinkklare onzin!” Johan Robesin (Partij voor Zeeland) is boos, er is geen deal in het Torentje gesloten tussen hem en premier Rutte en Geert Wilders in ruil voor zijn stem bij de Eerste Kamerverkiezingen. Robesin maakte zojuist zijn Open Brief (boel open brieven de laatste tijd) aan de Tweede Kamer openbaar. Hij richt met name zijn pijlen op Job Cohen en Alexander Pechtold.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De woede spat van het A4’tjes af. “‘Nooit eerder heeft een minister-president het stemgedrag proberen te beïnvloeden,’ brieste PvdA-leider Job Cohen.” Aldus Robesin. “Laat het mijnheer Cohen duidelijk zijn, dat de minister-president mijn stemgedrag niet heeft beïnvloed.” De suggestie van Pechtold dat de mogelijke deal te maken zou hebben met de ingewikkelde Hedwigepolder-kwestie wijst hij van de hand. “Heer Pechtold verdient bepaald niet de hoofdprijs met zijn statement en motie over de Hedwigepolder. Hij had vanuit de D’66 hobby ‘bestuurlijke vernieuwing’ beter ingezet op het houden van een debat over het getrapte kiessysteem. Daarmee zou de discussie een zinvolle wending hebben gekregen.”

Robesin noemt het spoeddebat van gisteren ‘een bot mes om het gezicht van de premier en met hem dat van de gehele regeringsploeg, te bekrassen’. “Uw vertegenwoordigers hebben kostbare uren nutteloos en vruchteloos besteed aan een ‘non-item’, terwijl uw inspanningen elk uur van de dag gericht zouden moeten zijn op vaderlandse problemen, die schreeuwen om oplossingen.”

“In het ‘Torentje-gesprek’ zijn mij geen beloftes of toezeggingen gedaan,” besluit Robesin zijn brief. Onvervalste Zeeuwse woede [[download file=”2011-04/brief-van-robesin.pdf” icon=”” text=”vindt u hier” title=”” ]] (PDF). Met dank aan Omroep Zeeland.