CIA-baas trouwt vrouw en vangt Osama in één dag

Freek de Swart 4 mei 2011 Politiek

Pasgetrouwde stelletjes gaan normaal gesproken een paar weken naar de Canarische eilanden om elkaars zijn te vieren. Maar niet voor Michael Leiter, de 42-jarige directeur van het NCTC (National Counterterrorism Center). Michael had het ja-woord amper uitgesproken of hij zat al in de auto op weg naar de echte schat van de dag: Osama Bin Laden.

Oké, niet meteen. Hij heeft eerst nog netjes een kopje koffie gedronken met cake. En zich laten feliciteren door hele en halve bekenden op de gelukkigste dag van zijn leven. Ondertussen moet het in zijn hoofd hebben gespeeld: “Oh my God, maybe we finally got him!” Welke smoes zou hij aan zijn kakelverse vrouw en de gasten hebben verteld? Gas aan laten staan, daar kom je niet mee weg op je trouwdag.

Saillant detail: Michael Leiter weigerde eerder zijn vakantie te onderbreken voor de mislukte aanslag van de underwearbomber op de vlucht van Amsterdam naar Detroit – u weet wel, die van held Jasper Schuringa. Of meneer en mevrouw Leiter later dit jaar nog op huwelijksreis gaan, is staatsgeheim.

Reageer op artikel:
CIA-baas trouwt vrouw en vangt Osama in één dag
Sluiten