Spring naar de content

OM: Aangifte prinses Margarita was onterecht

Hij begon als relatief anoniem lid van de Koninklijke Familie, schopte het na een reeks interviews van zijn vrouw tot ‘nep-baron’ (dixit De Telegraaf) en stond er toen opeens helemaal alleen voor. Verkettering volgde maar inmiddels is het beeld aan het kantelen. Vorige week nog bleek dat een topbankier van de ABN Amro-bank wel degelijk vertrouwen in hem had. Er is iets raars aan de hand met Edwin De Roy van Zuydewijn: hij heeft al die tijd gelijk gehad lijkt het. Zelfs het Openbaar Ministerie zegt het nu.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Mr. Gabriel Meijers van Meijers & Canatan Advocaten heeft een schadevergoeding van het OM ontvangen vanwege de valse aangifte die prinses Margarita en haar advocaat mr. Germ Kemper zes jaar geleden tegen De Roy van Zuydewijn deden. Meijers krijgt 12.000 euro schadevergoeding omdat hij De Roy sinds de aangifte bijstaat. Zulks [[popup file=”2011-05/de-roy-in-het-ad.jpg” description=”meldt” alt=” . ” align=”inline” ]] het AD vandaag.

Tegen de advocaat van prinses Margarita (Kemper dus, die tevens Deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten is) loopt inmiddels óók een tuchtzaak. In een artikel in Story deed hij kritische uitspraken over De Roy als Deken maar vermeldde daar niet bij dat hij tevens advocaat is van Margarita. Onacceptabel volgens het legal team van De Roy; zijn advocaat Mark Meijjer diende een klacht in. “De Deken hoort zich niet uit te laten over zaken die onder de rechter zijn.”

Dit kleine berichtje in het AD vandaag staat voor iets veel groters. De knieval van het OM komt zes jaar na dato. Het leed was echter al geschied. Artikelen in de kranten als ‘Politie op zoek naar De Roy van Zuydewijn’ zijn fnuikend voor een publiek persoon als het lijdend voorwerp zijn leven weer op poten probeert te krijgen. Daar komt nog bij dat de politie óók op bezoek is geweest bij De Roys moeder en zijn zusters. Jaren terug werd al bekend dat het Kabinet der Koningin op eigen houtje onderzoek naar De Roy had laten doen, de Amsterdamse politie blijkt zich nu te hebben laten ringeloren door prinses Margarita. Tel daarbij bij op dat het OM de zaak zes jaar heeft laten liggen alvorens te bekennen fout te zitten. Iemand hier in de straat roept ‘klassenjustitie’.

“Het is een piepklein doekje voor een hele grote plas bloed,” zegt De Roy van Zuydewijn in het AD. Het wordt misschien eens tijd dat we ons serieus gaan afvragen hoeveel onrecht deze man inmiddels is aangedaan. There is something rotten in the state of Orange.