Spring naar de content

Amerikaanse kids reageren op dood Osama. ‘He was a horrible man’

Kinderen zijn de toekomst. Dat was de gedachte achter het concept van het producer-duo Benny en Rafi Fine. Door een groep van dertien kinderen, leeftijd tussen de 6 en 14, onder andere het filmpje te laten zien waarop VS-preident Barack Obama vertelt dat de navi seals al-Qaida leider Osama bin Laden hebben doodgeschoten, proberen ze de meningen van de jeugd te vangen. De video’s Kids React to Viral Videos van de gebroeders Fine is inmiddels een YouTube-hit. “Osama was a horrible man! A bad guy!” roept de 10-jarige Shannon.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

“Osama destroyed the two twin towers. A lot of people died that day, like 42 people died,” antwoordt de 8-jarige Emma op de vraag wie Osama is en wat hij op zijn kerfstok heeft. Om de zoveel weken wordt er een nieuw actueel onderwerp aan de kinderen voorgelegd. De internetfilmpjes hebben inmiddels miljoenen kijkers.

Wat de kinderen zeggen
“I don’t really know the reason, but Osama just wants to kill everyone” – Dylan (9)

“When one bad guy dies, somehow another one pops up. You wack one down and ‘pow’ theres another one. There is always gonna be a bad guy” – William (10)

Why do you think it took us 10 years to find bin Laden?
 “Because he found a really good place to hide” – Marhly (8)

<iframe width=”410″ height=”290″ src=”http://www.youtube.com/embed/2pkKNPEU8oc” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Onderwerpen