Spring naar de content

Britten hebben vijf jaar van hun leven een kater

Bij elkaar opgeteld besteedt een Engelsman vijf jaar van zijn leven aan het hebben van een kater. Het bedrijf Sweet Lady Beverages, dat alcoholvrije drankjes verkoopt, deed onderzoek onder 1500 bezoekers van hun website. Zij kwamen tot de schokkende conclusie dat de gemiddelde Brit tot en met hun 60ste ongeveer 22,8 dagen per jaar brak zijn.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Toch neemt de frequentie van het aantal katers af naarmate ze ouder worden. Vanaf hun 21ste tot hun 38ste hebben de gemiddelde man en vrouw tenminste één keer per week een houten kop. Meestal is dat op een zondag. Zij hebben dan de gehele dag last van misselijkheid, hoofdpijn en nadorst. Daarna liggen ze tot hun 46ste 45 dagen met zware hoofdpijn en misselijkheid op bed. In de leeftijdscategorie 46-60 jaar hebben de Engelsen nog maar 23 dagen last van een kater.

De woordvoerder van Sweet Lady Beverages meldt dat het overigens al lange tijd bekend is dat een kater bij het dagelijks leven hoort. “Wel opvallend is het gegeven dat wij een land zijn dat zo veel geld uitgeeft en tijd spendeert aan iets dat ons uiteindelijk een rotgevoel geeft. Door de hoeveelheid alcohol die we nuttigen te minderen, reduceren we ook de tijd dat we ons ellendig voelen.” Omgerekend liggen de Britten 2000 dagen van hun leven op bed met een kater.

Onderwerpen