TCA gekaapt door illegale chauffeurs

Bas Paternotte 11 mei 2011 Politiek

[[image file=”2011-05/schlijper.jpg” align=”inline” ]]
De Amsterdamse stadsfotograaf Thomas Schlijper werd dit weekeinde uitgescholden door een taxichauffeur. Een klein relletje volgde maar er blijkt veel meer aan de hand te zijn. De chauffeur rijdt namelijk rond met een vals daklicht van TCA. En hij is niet de enige, de hoofdstedelijke taxicentrale blijkt zo’n beetje gekaapt te zijn door illegale rijders. Bizarre ontwikkelingen in taxiland.

Schlijper werd afgelopen zondag vanuit het niets uitgescholden door een taxichauffeur. De fotograaf denkt omdat hij een T-shirt droeg met daarop een hebreeuwse tekst. Enfin, dankzij dat vermaledijde Twitter werd het al snel nieuws en de collega’s van het roze opinieweblog gingen er fluks mee aan de haal.

Amsterdam staat al langer bekend om haar moeilijke taximarkt. Sterker: sinds de liberalisering van het hele taxigebeuren is het eigenlijk nooit meer goed gekomen. Korte ritten worden geweigerd, de tarieven zijn te hoog en klanten worden geïntimideerd. De noodklok is vaker geluid maar er schijnt weinig verandering in te zitten. 

Maar wat begon met een scheldpartij in een Amsterdamse straat blijkt nu een veel groter probleem te zijn. Er rijden namelijk in Amsterdam honderd (!) taxi’s rond met een illegaal TCA-daklicht! De taximarkt liberaliseren; ergens is iets gruwelijk fout gegaan.

Reageer op artikel:
TCA gekaapt door illegale chauffeurs
Sluiten