Spring naar de content

Waarom Richard Branson ontbreekt op de Huis ten Bosch-foto met Beatrix

Waarom zat de Britse miljardair Richard Branson zondag wel bij koningin Beatrix in de koets, maar ontbreekt hij op de officiële, op Huis ten Bosch gemaakte [[popup file=”2011-05/thelders_1.jpg” description=”groepsfoto” alt=” . ” align=”inline” ]] van ons staatshoofd en The Elders? Terwijl Branson, althans volgens de eigen internetsite van The Elders, ook nog eens mede-oprichter is van de internationale prominentenclub. Het speculeren kan beginnen…

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Roelof Bouwman

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Mogelijkheid nummer één is natuurlijk dat Branson dringende verplichtingen elders had en om die reden de photo opportunity aan zich voorbij moest laten gaan.

Maar minstens zo denkbaar is dat Beatrix er niet zo heel veel voor voelde om samen met Branson te poseren in haar Haagse optrekje. Want anders dan Elders als Kofi Annan, Jimmy Carter en Desmond Tutu heeft Branson een nogal onstuimig verleden. Zo bracht hij in 1977 de Sex Pistols onder contract van zijn platenmaatschappij Virgin. De eerste single die de rebelse Britse punkband in mei 1977 op Bransons label uitbracht was God Save The Queen.

Het nummer behelsde een frontale aanval op Beatrix’ Britse collega-monarch Queen Elizabeth, die door Sex Pistols-voorman Johnny Rotten werd bezongen als een fascistische ‘moron’. Vandaar dat de BBC de plaat boycotte. Niet dan Branson er veel last van had, want God Save The Queen reikte desondanks tot een eerste plaats in Britse hitparade.

Ook in zijn privéleven was Branson niet van onbesproken gedrag. Veel en vaak omringde hij zich met (deels) ontklede fotomodellen, zoals Kate Moss en Pamela Anderson. Of de Zuid-Afrikaanse beauty Denni Parkinson met wie hij in 2009 een potje ging kitesurfen (zie hieronder). Heeft u Kofi Annan, Jimmy Carter of Desmond Tutu ooit zo gezien? We bedoelen maar.

Reactie van Branson, toen 58 jaar, over zijn uitje met de 32 jaar jongere Parkinson: “What can you say if you are asked to pose with a naked lady? I only wish I had eyes in the back of my head.”

Zie ook:
NVJ: ‘Koetsfoto’s zijn duidelijk nieuwswaardig’
Deze foto’s mag u niet zien van de RVD

Onderwerpen