Spring naar de content

Lange Frans: 'Peereboom is nooit in de Bijlmer geweest'

De Nederlandse rapper/tv-presentator Frans Frederiks, beter bekend als Lange Frans, moet van zijn belachelijke Bijlmer-accent af. Althans, dat schrijft tv-recensent Marcel Peereboom Voller in De Telegraaf. Peereboom heeft zich groen en geel zitten ergeren aan Frederiks Veronica-show Face-it: "Als presentator laat je die Bijlmer-flow toch als de wiedeweerga verhelpen door dezelfde logopedist die Danny de Munk al jaren geleden bezocht? Ik hoop dat Frans nog voor de zomer door Mevrouw Frans naar zijn eerste lesje wordt gestuurd." Frederiks reageert desgevraagd laconiek: "Als ik mij elke keer bezig moet houden met andermans frustratie, heb ik geen leven meer."

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

En? Gaat u wat doen met de tips van De Telegraaf?
Frans Frederiks: "Het fijne van een afstandsbediening is dat als het je niet bevalt je op een knop kunt drukken waardoor er iets anders op de televisie verschijnt. Ik ga niet veranderen hoe ik praat, want dan zou ik mezelf moeten veranderen en dat wil ik niet. Zo ben ik nou eenmaal. Het zou ontzettend nep zijn als ik overdreven Algemeen Beschaafd Nederlands zou gaan spreken. Maar als meneer Peereboom dat vindt, dan is dat prima. Hij heeft het recht om zijn mening te uiten. Als ik mij elke keer bezig moet houden met andermans frustratie, heb ik geen leven meer."

Praat u Bijlmers?
"Ik vind dat er geen sprake is van een Bijlmer-accent. Ik denk dat meneer Peereboom nog nooit in de Bijlmer is geweest. Zelf vind ik dat in Face-it mijn accent helemaal niet storend is. Terwijl ik weleens andere programma's waar ik in zit terug heb gekeken en van mezelf dacht: dat had wel iets minder gekund. Maar ik ben trots op mijn Amsterdamse tongval. De één komt uit Limburg, de ander uit Friesland en ik kom uit Amsterdam."

Onderwerpen