Spring naar de content

Wat nou Ajax-Twente? We staan straks in de EK-Finale! Tegen Duitsland!

MET UPDATE - Iedereen heeft het maar over dat partijtje dat vanmiddag in Amsterdam gespeeld wordt. We zouden bijna vergeten dat onze Oranje-jongens straks, om 11.00 uur,  in de finale van het Europese Kampioenschap voetbal staan. Tegen onze grote voetbalrivaal Duitsland!

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Donderdag wist de formatie van bondscoach Albert Stuivenberg zich te plaasten voor de EK-finale Onder 17 door met een minimale eindstand (1-0) Engeland te verslaan. Na 26 minuten speeltijd tekende de talentvolle Kyle Ebecilio van Arsenal voor de enige treffer. Duitsland versloeg de Denen met 2-0. Vandaar dat de twee winnende ploegen voor de zoveelste keer een historische voetbaloorlog tegen elkaar gaan uitvechten.

(Lees verder onder de knal van Ebecilio die Oranje Onder 17 naar de finale schoot.)
<iframe width="410" height="290" src="http://www.youtube.com/embed/ISBJ1NXzqMM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

De wedstrijd om de titel Europees Kampioen onder de 17 wordt gespeeld in het Karadjordje Stadium in de Servische plaats Novi Sad. Het Oranje-elftal gaat met een mooi doelsaldo de finale in. Zij hebben namelijk tijdens het gehele EK geen enkel tegendoelpunt hoeven incasseren. Daarnaast heeft het team zich al weten te kwalificeren voor het WK Onder 17 van aankomende zomer in Mexico. Opvallend: het merendeel van de spelers uit het elftal afkomstig zijn uit de jeugdopleiding van het Rotterdamse Feyenoord.

Ebecilio
Begin dit jaar tekende de 17-jarige Ebecilio een contract bij het Engelse Arsenal. De middenvelder wordt op de officiële website van de club omschreven als een van de sterren van Oranje Onder 17. De afgelopen weken was er onduidelijkheid over van wie Kyle familie zou zijn. Het Algemeen Dagblad schreef op de website dat hij het broertje zou zijn van de Ajacied Lorenzo Ebecilio ([[popup file="2011-05/afbeelding-30_1.png" description="mirror" align="inline" ]]) zou zijn. Op Twitter ging er een roddel rond dat hij het neefje is Chelsea-speler Jeffrey Bruma. Op de tweet-vraag "Ben je niet het broertje van L. Ebecilio, maar wel het neefje van J. Bruma?" antwoordt hij:

[[image file="2011-05/afbeelding-28.png" ]]

Kijken?
Om 11.00 uur lokale tijd zullen de jongens van Oranje het opnemen tegen de Duitsers. Deze wedstrijd is om 17.30 uur Nederlandse tijd, na de ontknoping van de eredivisie dus, te zien op Eurosport.

UPDATE - Nederland verslaat Duitsland in de finale met liefst 5-2.

Onderwerpen