Spring naar de content

Matt Drudge is invloedrijker dan Facebook en Twitter

Vergeet Facebook en Twitter, The Drudge Report is één van de grootste nieuwsportalen ter wereld. De conservatief populistische website is in 14 jaar nauwelijks veranderd maar blijkt toch een speler van formaat te zijn.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

En dat is niet slecht voor iemand die begon als manager bij een McDonalds. The Drudge Report maakte dan ook een goede start door in januari 1998 als eerste te brengen dat er iets speelde tussen president Clinton en een stagaire. Later volgden meer primeurs, zoals het nieuws in 2008 over de Britse prins Harry die vocht in Afghanistan.

Maar verder bestaat de site vooral uit een heleboel links naar andere nieuwssites. Moderne fratsen als filmpjes embedden en dergelijke, daar is Drudge niet van. Een stapel links en dan een vette kop erboven die bij voorkeur beschadigend is voor president Obama. 

En daarom is het zo knap dat Drudge – die de site maakt met slechts twee collega’s – zoveel internetverkeer weet te genereren voor andere websites. Helemaal omdat bijvoorbeeld 15 procent van het bezoek aan de Washington Post dus bij de rechtse Drudge vandaan komt. Enfin, een aardig profiel over de website vindt u hier. “I covered the Clinton White House in 1997 and 1998 and I would never have conceived that he would be an important player in the landscape 12 years later.

Onderwerpen