Spring naar de content

VVD vindt Europa-standpunt PVV ‘onverantwoord’

Mooie clash in de Tweede Kamer zojuist tussen VVD-fractievoorzitter Stef Blok en de oppositie. De liberalen zijn het ‘volledig oneens’ met het Europa-standpunt van de PVV (tégen). D66, PvdA en GroenLinks waren er natuurlijk als de kippen bij om schande te roepen. Het is Verantwoordingsdag in de Nationale Vergaderzaal.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Blok deed er zelfs nog een schepje bovenop: het standpunt van Wilders over de Griekse schuldencrisis is onverantwoord en schadelijk voor de economie. Koren op de molen natuurlijk voor WIlders. Het is hem te doen om ‘de mensen in het land’. Wilders stelt dat hij in dezen ook de VVD’ers vertegenwoordigt die wel klaar zijn met Nederlandse financiële steun voor de Grieken.

En daar heeft Blonde Geert een punt. Afgelopen zondag bleek uit een peiling van Maurice de Hond dat maar liefst 64 procent van de VVD-achterban tegen vervolgsteun is. En 58 procent van de Nederlanders is tegen geld voor de Grieken.

Grote clash dus tussen gedoogpartners VVD en PVV, maar daar moet ook weer niet al te veel belang aan gehecht worden. Het Europa-standpunt van Wilders is al enige tijd bekend en het valt niet uit te sluiten dat de clash tussen de twee enigszins geregisseerd is, een toneelstukje.

Job Cohen vond het maar onverantwoordelijk gedrag van de VVD. Dat is een mooie opmerking natuurlijk, maar uiteindelijk zullen pro-Europapartijen PvdA, D66 en GroenLinks de maatregelen toch steunen. Dus ook dat bezwaar was voor de bühne. Enfin, het is gehaktdag in de Tweede Kamer. De voorbeschouwing vindt u hier.

<iframe src=”http://nos.nl/politiek24.html” width=”410″ height=”325″ frameborder=”0″  style=”overflow:hidden;” scrolling=”no”></iframe>