Spring naar de content

Marcella Mesker

Marcella Mesker (Den Haag, 1959) is commentator bij de NOS en oud-toptennisster. De komende twee weken zit ze achter de microfoon tijdens Roland Garros.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Wat is uw huidige gemoedstoestand?

Ik voel een gezonde stress voor de komende maanden. Als commentator doe ik eerst Roland Garros, vervolgens Rosmalen en dan Wimbledon. En ik ben betrokken bij een toernooi: The Hague Open. Het helpt dat ik altijd gecontroleerd, rationeel en goed georganiseerd ben.

Wie zijn uw helden?

Vroeger Billie Jean King. Haar bravoure en aanvallende spel spraken me erg aan. Daarna heb ik geen echte helden meer gehad.

Aan wie ergert u zich?

Aan politici die op televisieoveral maar hun mening over geven. Ik snap dat ze worden gevraagd en niet anders kunnen, maar toch erger ik me aan het systeem waarin altijd alles beargumenteerd moet worden.

Lijkt u op uw vader?

Ja. Hij was bescheiden en introvert. Hij had een eigen zaak en was onafhankelijk. Mijn vader is gestorven in 1982, waardoor ik hem niet meer echt in een volwassen relatie heb meegemaakt.

Wat is uw grootste angst?

De gebreken die gepaard gaan met het ouder worden. Ik vind het een naar gevoel dat ik alweer over de helft ben.

Wat zijn uw dagdromen?

Een paar maanden op een onbewoond eiland zitten met veel zon, zee en strand.

Bidt u weleens?

Alleen toen mijn vader ziek was heb ik iets gedaan wat daarop leek.

Heeft u ooit een mystieke ervaring gehad?

Ik heb vaak telepathische momenten. Vooral met mijn dochter van vijftien en met mijn echtgenoot. Dan denkt de een aan tafel ergens aan en zegt de ander het. Soms gaat dat over erg onverwachte onderwerpen. Dat zie ik niet als toeval.

Bent u aantrekkelijk?

Ik moet het vooral hebben van mijn passie voor wat ik doe in het leven en mijn speciale band met sommige mensen. Sportvrouwen hebben vaak mannelijke trekjes. Ik ben groot, lang en gespierd. Voor een man is dat niet per se aantrekkelijk. Gelukkig heb ik wel een leuk hoofd. Cute, zouden ze in Amerika zeggen.


Bent u monogaam?

Ik ben veel te laf om niet loyaal te zijn aan mijn partner of mijn vrienden.

Wat is uw definitie van geluk?

Niet hoeven nadenken of praten over of je gelukkig bent. Zodra je dat wel doet, ben je al zoekende.

Waar schaamt u zich voor?

Als er al iets groots zou zijn, zou ik dat uit schaamte nu zeker niet vertellen.

Hoe moedig bent u?

Ik associeer moed met situaties van leven en dood. Als de nood écht aan de man is, word ik strijdbaar en komt mijn sterke wilskracht naar boven.

Wanneer heeft u voor het laatst gehuild?

Ik ben geen type van tranen met tuiten. Ik word wel vaak ontroerd door dingen op televisie. De laatste keer was na de schietpartij in Alphen aan den Rijn.

Lijkt u op uw vrienden?

Helemaal niet. Ik heb door mijn tenniscarrière zo’n ander leven geleid. Eerst bestond mijn leven enkel uit tennis en school, daarna was ik voortdurend op reis – juist in de tijd waarin de meeste mensen een vriendenkring opbouwen.

Als u iets aan uzelf zou kunnen veranderen, wat zou dat dan zijn?

Ik ben een beetje afstandelijk, kijk de kat uit de boom en kan soms onaardig zijn tegen mensen. Ik zou iets attenter willen zijn.

Wie is uw grootste liefde?

Mijn dochter Lisa.

Van wie heeft u het meest geleerd?

Van mijn partner Martin. Hij heeft een heel sterke mening en kan goed met mensen overweg. In het kader van het beste uit mezelf halen en in mezelf geloven, heb ik heel veel aan hem gehad.

Wanneer was u het gelukkigst?

De periode tussen mijn achttiende en vijfentwintigste was één groot avontuur. Mijn hobby werd mijn werk, en ik reisde de hele wereld over. Een fantastische tijd van vrijheid, onafhankelijkheid en zorgeloosheid.


Welke eigenschap waardeert u in een vrouw?

Als ze onafhankelijkheid en ambitie succesvol kan combineren met het vrouw-zijn.

Welke eigenschap waardeert u in een man?

Loyaliteit, charisma, een sterk karakter en fysieke kracht. Daarnaast waardeer ik zijn softe kant, zodat hij de gecompliceerde vrouw kan begrijpen.

Wat is uw dierbaarste bezit?

We hebben hier een mooi huis, twee auto’s en nog een huisje in Zweden. Ik kan trots zijn op materiële dingen.

Hoe ontspant u zich?

Fitnessen en golfen – uit tennissen haal ik niet veel plezier meer. En op de bank liggen en films kijken, of tv-series als CSI. Fotograferen vind ik ook leuk.

Wat is uw grootste prestatie?

Dat ik me altijd zelf heb ontwikkeld. Als tennisster had ik geen vaste begeleiding of coach en deed alles zelf. Ik ben dertigste van de wereld geweest en was jarenlang de beste van Nederland. Daarna heb ik op pr-gebied mijn weg gevonden en kwam ik bij de televisie terecht, waar ik ook weer in het diepe werd gegooid.

Wat is uw grootste mislukking?

Ik heb er spijt van dat ik als tennisster nooit heb gekozen voor een goede vaste coach. Mijn man is internationaal tenniscoach. Als ik hem destijds had ontmoet, was ik waarschijnlijk nog veel verder gekomen.

Gelooft u in God?

Nee.

Wat is de beste plek om te wonen?

Ik ben een geboren en getogen Haagse. Hier hoef ik ook nooit meer weg.

Wat is uw devies?

Haal altijd het beste uit jezelf, zodat je achteraf niet met spijt terug hoeft te kijken.