Spring naar de content

Terroristen onder elkaar. Carlos de Jakhals heeft respect voor ‘martelaar’ Osama bin Laden

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

“Over 100 jaar weet iedereen nog steeds wie Osama bin Laden is, wat hij heeft gedaan en hoe hij het voorbeeld gaf. En niemand zal nog weten wie president Obama is.” Carlos de Jakhals, de Venezolaanse terrorist die momenteel een levenslange gevangenisstraf uitzit in Frankrijk, is vol bewondering voor Bin Laden.

Carlos (echte naam: Ilich Ramírez Sánchez) is berucht vanwege een gijzeling in 1975 in het hoofdkantoor van OPEC en meerdere aanslagen. In een exclusief telefonisch interview met de Zweedse televisiezender SVT zegt Carlos dat honderdvijftig onschuldige slachtoffers in zijn terroristenloopbaan nog netjes is en dat hij zelf minstens vijftig mensen door het hoofd geschoten heeft.

De presentator van het programma Kobra vraagt aan de Jakhals wat hij van de dood van Osama vindt, hij antwoordt: “Hij is een martelaar. Ik heb in de kranten en op televisie gezien dat ze de foto’s van een dood geschoten Osama bin Laden niet wilden vrijgeven. Omdat hij een kogel door zijn hoofd had en het er verschrikkelijk uit zag.Ik heb meer dan 50 mensen vermoord door een kogel door hun hoofd te schieten. Het is geen fijn iets om te zien, het zijn niet de beste herinneringen uit mijn leven, maar dat is geen reden om het lichaam niet te presenteren. Ik vind het heel merkwaardig.”

De complete uitzending is hier te bekijken.

Onderwerpen