Spring naar de content

James Worthy stoot Herman Koch van de troon

Een genuanceerde mening over James Worthy lijkt niet mogelijk. Of je vindt zijn boek geniaal, of je leest nog liever een drie jaar oude telefoongids. Goed of slecht, waar beide kampen het over eens zijn, is dat het drukwerk vooral heel erg James Worthy is. En niet zonder succes, want hij stoot deze week Herman Koch van [[popup file=”2011-05/afbeelding-12.png” description=”de eerste plek!” align=”inline” ]]

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

James Worthy zelf weet wel waarom James Worthy – schrijver van James Worthy – zo ongelofelijk wordt geWorthy’d. In een interview dat HP/De Tijd onlangs hield met de schrijver, vertelde hij dat met name de factor James Worthy erg had geholpen bij het succes.

Op de vraag aan de Nederlandse Charles Bukowski (de titel Het Grote Befboek had de lading wellicht beter gedekt) waarom hij het zo belangrijjk vindt om over seks te schrijven, antwoordde hij: “Het is niet eens zozeer dat ik het belangrijk vind om over seks te schrijven, maar ik vind het gewoon heerlijk om te doen.” Verschillen met literatuur van veertig jaar geleden zag hij niet. Alhoewel: “Vrouwen van nu hebben minder schaamhaar.”

Het gehele interview leest u hier, Worthy’s werk bestelt u hier.