Spring naar de content

DSK-journaal: Seksschandaal in kamp Sarkozy

Hier konden we op wachten, uiteraard. Twee dames hebben de Franse minister van ambtenarenzaken Georges Tron aangeklaagd wegens seksuele intimidatie. Tron, die tevens burgemeester is van het stadje Draveil, zou zich aan hen hebben vergrepen op het stadhuis. Pijnlijk voor Sarkozy’s UPM. Plus: de varkens van Lyndon B. Johnson.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Tron slaat echter onmiddellijk terug. Zijn advocaat heeft namelijk een tegenaanklacht ingediend wegens laster, zo weet The Telegraph te melden. Een van de vermeende slachtoffers voelt zich gesterkt door het kamermeisje van Dominique Strauss-Kahn: “Als zij het kan, kan ik het ook.”

Ondertussen lijkt het erop dat DSK steeds verder in de nesten komt te zitten. Zo blijkt dat de oud-IMF-baas in zijn New Yorkse Sofitel ook heeft geprobeerd twee receptionistes naar zijn suite te lokken. Maar goed, het is natuurlijk helemaal niet zeker of dit ook waar is. Eerder deze week kwam namelijk naar buiten dat het sperma op het rokje van het dienstertje van DSK zou zijn. Niets bleek minder waar.

Enfin, het zou dus zomaar kunnen dat Tron het slachtoffer is van een opzetje. Een soort heel ingewikkelde jij-bak van de Franse Socialisten. “Laat het hem maar ontkennen,” iets in die richting. In dezen een aardige anekdote over de Amerikaanse president Lyndon B. Johnson, opgetekend door journalist Hunter S. Thompson.

In 1948 deed Johnson een gooi naar zijn eerste congreszetel. Hij moest het opnemen tegen een gefortuneerde varkensboer en het zag er niet goed uit. Negen dagen vóór de verkiezingen lag de latere president ver achter. Hij liet een persconferentie beleggen waarin verklaard werd dat zijn tegenstrever een wel érg innige verhouding met zijn varkens had. Naar verluidt repliceerde zijn campagnemanager dat ze dat toch echt niet konden zeggen wegens niet naar waarheid. “Of course it’s not, but let’s make the bastard deny it,” was Johnsons reactie. Of het nu varkens of twee vrouwelijke medewerkers zijn, het leed is geschied.