Spring naar de content

The Governator blijkt nóg dieper te kunnen vallen

Gevierd filmacteur, trouwen met een Kennedy-telg, gouverneur van één van de belangrijkste staten worden en dan: PATS; alles weg. Arnold Schwarzenegger heeft zich flink in de nesten gewerkt door een buitenechtelijk kind te verwekken bij zijn huishoudster. De staat Californië zet een onderzoek in de steigers: heeft The Governator belastinggeld gebruikt om zijn buiten-de-pot-pieserij te financieren?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De minister van Justitie van The Golden State zegt aanwijzingen te hebben dat Schwarzenegger meerdere malen hotels heeft bezocht om af te spreken met zijn minaressen. De gouverneur van Californië wordt klokje rond beveiligd, dus in de denkwijze van Justitie zijn deze bezoekjes gefinancierd door de belastingbetaler.

Het is het volgende hoofdstuk in de neergang van Schwarzenegger die onlangs bekende een zoon te hebben verwekt bij zijn huishoudster. En dat gaat een dure grap worden. Schwarzenegger schijnt goed te zijn voor 400 miljoen dollar; Maria Shriver – de Kennedy’s beschikken over uitstekende advocaten – zou bij een scheiding daar de helft van kunnen opeisen.

Ook voormalige huishoudster Mildred Beana is zich aan het verschansen: ze huurde het kantoor Jacobson, Russell, Saltz & Fingerman in. Onduidelijk is vooralsnog waarom, maar dikke kans dat het motief geld is. True Lies, Junior, Twins, Kindergarten Cop: allemaal films van Schwarzenegger die opeens in een ander daglicht komen te staan. Het imago van de acteur ligt aan diggelen.