Spring naar de content

Snor gedrukt

Over het Boekenweekgeschenk waren de recensenten het dit jaar helemaal eens: de voor de klus benaderde Kader Abdolah had er niks van gebakken. “Hij schrijft op het niveau van scholieren,” oordeelde Maarten Moll in Het Parool.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

“Dat is helemaal niet erg, ware het niet dat de meeste lezers bij wie De kraai terecht zal komen, niet tot die doelgroep behoren.” En dat was dan nog een van de áárdigste recensies.

Aan het Boekblad, het nieuwsblad voor de boekenbranche, lijkt het allemaal voorbij te zijn gegaan. Sterker nog: in een terugblik op de tamelijk desastreus verlopen Boekenweek – de omzet viel maar liefst tien procent lager uit dan vorig jaar – werpt het blad de vraag op of Abdolahs scholierennovelle niet juist ‘te hoog was gegrepen’ voor ‘de gemiddelde boekenliefhebber’. Ook wordt de uitbundig besnorde auteur danig uit de wind gehouden met de suggestie dat ‘het winkelend publiek’ wellicht was ‘afgeleid door de oorlog in Libië’. Welja, geef Kadhafi maar de schuld. Terwijl diens Groene Boekje minstens zo lekker leest als De kraai.