Spring naar de content

Huwelijkshype bij RTL

Bij RTL4 is een ware huwelijkshype aan de gang. In een paar weken tijd kondigt de zender drie nieuwe bruiloftprogramma’s aan. Allemaal geleende concepten, dat dan weer wel.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

My Big Fat Gypsy Wedding wordt één op één over genomen van de Britse zender Channel 4. Het programma zal in juli starten en gaat over een stel kleurrijke zigeuners dat hun huwelijk met veel tierelantijnen viert.
Het tweede programma waarin de echtelijke verbinding centraal staat is Wie Trouwt Mijn Zoon? In 2010 een groot tv-succes in Frankrijk. Misschien heeft u de oproep al voorbij zien komen. Moeders smeken daarin de kijkers om zich op te geven voor een serie dates met hun geliefde zoon.

Deze week verscheen er nog een derde aankondiging van een trouwprogramma op de RTL-site. ‘Leuke, jonge, vrijgezelle boeren die op zoek zijn naar de ware liefde’ worden verzocht zich op te geven voor De Boerenbruiloft. Maar ‘leuke, jonge, vrijgezelle boeren’, die zien we toch al in Boer Zoekt Vrouw?

KRO-mediadirecteur Taco Rijssemus liet aan De Telegraaf weten dat het er inderdaad op lijkt dat RTL ‘schaamteloos mee probeert te liften‘ op het succes van Yvon Jaspers’ kijkcijferkanon. Inhoudelijk wil de omroep die Boer Zoekt Vrouw uitzendt nog niet op De Boerenbruiloft ingaan. Eerst nemen zij het programmaformat nader onder de loep en afhankelijk van de antwoorden van RTL worden juridische stappen overwogen.

John de Mol bestrijdt overigens dat er sprake is van formatdiefstal. Op de website van De Telegraaf zegt hij daarover: “Ik kan wel twintig verschillen met Boer Zoekt Vrouw noemen en één daarvan is dat dit programma om slechts één boer en twaalf vrouwen draait.”

Onderwerpen