Voedselpakket houdt hoer overeind

Jana van de Ven 3 jun 2011 Politiek

Met opgetrokken wenkbrauwen lazen we vandaag het bericht ‘Hoertjes hebben honger‘ in SP!TS. De prijzen voor betaalde seks gaan omlaag, schrijft het dagblad, en daardoor komen de prostituees in de problemen. Met voedselpakketten helpt de christelijke organisatie Blood ‘n Fire de dames van lichte zeden uit de brand. Frits Rouvoet (inderdaad de broer van) van Blood ‘n Fire licht de actie toe.

De Amsterdamse prostitutie in stand houden, is dat niet weinig christelijk?

“Het is niet zo dat we hiermee de prostitutie in de hand werken. Wij wijzen vrouwen altijd op de mogelijkheden buiten de prostitutie, zeker ook omdat we steeds vaker merken dat sommige dames hun huur of verzekeringspremie niet kunnen betalen.”

Zijn jullie al gestart met het uitdelen van de pakketten?

“Nee, we gaan niet met een busje de straat op om de voedselpakketten langs te brengen. Het gaat vaak om vrouwen die al langere tijd bekend zijn bij ons en die wij regelmatig zien.”

Is het niet beter om te stoppen met deze steun?

“Sommige vrouwen blijven ondanks onze adviezen tóch wel in het vak. Daaronder zijn ook vaak buitenlandse prostituees. Daar doe je weinig aan. Als ze ons vragen om een broodje of iets dergelijks, dan geven we dat natuurlijk.”

Reageer op artikel:
Voedselpakket houdt hoer overeind
Sluiten