Spring naar de content

Fratsen

Het gaat niet goed met het boek, constateerde NRC Handelsblad onlangs in zijn hoofdredactioneel commentaar. Belangrijke oorzaak, volgens de anonieme auteur: gebrekkige media-aandacht. “Op de radio houdt alleen de TROS Nieuwsshow stand met een wekelijkse, populaire boekenrubriek. Op de televisie mislukken alle boekenprogramma’s door fratsen die een gebrek aan vertrouwen in het boek moeten verhullen.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Pardon? Passeert de commentator daar nu bewust het VPRO-programma Boeken?

“Absoluut niet,” zegt NRC’s chef boeken Pieter Steinz, tevens boekenmedewerker van de TROS Nieuwsshow. “Hier is sprake van een omissie. Je kunt rustig zeggen dat Boeken het enige tv-programma is dat inhoudelijk op boeken ingaat.”

Heeft hij contact opgenomen met de anonieme auteur? “Ja. Maar ik zeg niet wie het is. Overigens ben ik een groot tegenstander van het anonieme commentaar. Wat mij betreft zetten we er voortaan een naam onder.”

Onderwerpen