Spring naar de content

Leve de tape

Natúúrlijk mag je als voorlichtster proberen om je Kamerlid achteraf bezien iets anders te laten zeggen. Roep gewoon tegen de journalist dat-ie broddelwerk heeft geleverd – misschien laat hij zich intimideren. Maar als het interview op tape staat, heb je geen sterke zaak.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Mavi Carrión Carrera, voorlichtster van D66, trachtte afgelopen week uitspraken van haar Kamerlid Magda Berndsen te verdraaien. Berndsen had telefonisch tegen HP/De Tijd verklaard dat ze tegen de ‘pseudoklant’ is als middel om misstanden in de prostitutie te bestrijden. Ze zei: “Daar moet je je niet toe laten verleiden.” En: “Er zijn grenzen aan de repressie.”

Dus schreven we dat op.

Carrión boos. “Ik kan niet begrijpen dat u met deze tekst komt. Mevrouw Berndsen heeft gezegd dat ze twijfelt aan de effectiviteit van zo’n maatregel!”

Neen, ze zei dat ze tégen is.

“Dat is uw interpretatie.

Sorry, maar het staat op tape.

“Het klopt niet.”

Het staat dus op tape.

“Het klopt niet!”

Nederland telt tien keer zoveel voorlichters als journalisten. Welgemeend advies aan deze – doorgaans hooggeschoolde – ‘communicatieprofessionals’: laat volgende keer zelf ook een bandje meelopen. Succes!

Onderwerpen