Spring naar de content

Stadsdeel Oost-gate: wat te doen?

Het Amsterdamse stadsdeel Oost wilde een muziekcentrum en het kreeg een muziekcentrum. De belastingbetaler had echter niet verwacht dat het hem 27 miljoen euro gaat kosten. De verantwoordelijke politici blijven echter zitten waar ze zitten. “Ik ben dochter van een gastarbeider, dan telt dit echt heel erg zwaar.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Het was bal afgelopen dagen in het getroubleerde stadsdeel Amsterdam Oost. Het roze opinieweblog Geenstijl kreeg een tip. Op de website van het stadsdeel stonden de inlog en het wachtwoord van het besloten gedeelte van de site. Geenstijl besloot vervolgens een serie te wijden aan de problemen rondom het muziekcentrum MuzyQ.

Stadsdeelvoorzitter Fatima Elatik is eerder in opspraak geweest wegens financiële zaken (taxi versus dienstauto, dure boot huren terwijl het niet nodig is) maar het is de vraag of het financiële debacle van het muziekcentrum op haar conto te schrijven valt. Het muzikale vehikel stond al op de agenda ver voordat Elatik de scepter ging zwaaien in het stadsdeel. Maar toch, het knaagt: de belastingbetaler die 27 miljoen euro kan schokken voor een pand waarin bandjes gaan optreden. Saillant detail: omroep Powned, voortgekomen uit Geenstijl, gaat óók kantoor houden in het complex. 

Ondertussen waarschuwt Elatik in Het Parool de pers geen gebruik te maken van het door Geenstijl openbaar gemaakte materiaal. “Ik beschouw het als gestolen informatie.” Tja, het blijft wennen voor sommigen, een vrije pers. Hier de reactie van Fatima Elatik, inclusief Hans Wiegel-momentje.

Wat denkt u?

Onderwerpen