Spring naar de content

Brinkhorst steunt Gaza-vloot

Opmerkelijke ontwikkeling in de aanloop van het vertrek van de zogenaamde Gaza-vloot. Volgend weekeinde vertrekt het Freedom Flotilla 2 richting Gaza. Er vaart ook een ‘Nederlands’ schip mee. Aan boord is in ieder geval het Rotterdamse GroenLinks-raadslid Nourdin el Ouali. Een sloot Nederlandse prominenten ondersteunt de actie. Eén van hen is zelfs familie van koningin Beatrix: Laurens Jan Brinkhorst.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Zulks blijkt uit een bericht van de organisatie Nederland-Gaza. Gaza wordt bestuurd door de terroristische organisatie Hamas. Het is opmerkelijk dat iemand met een directe toegang tot het staatshoofd (Brinkhorst is de vader van prinses Laurentien die weer is getrouwd met prins Constantijn, de zoon van Beatrix) de actie ondersteunt.

De naam van Brinkhorst prijkt tussen illustere namen als het voormalig GroenLinks-Kamerlid Mohamed Rabbae, Marcel van Dam en Thomas von der Dunk. Van Dam zit weer in het comité van aanbeveling van Stop de Bezetting dat geleid wordt door Gretta Duisenberg. Die laatste maakte zich onlangs schuldig aan het ‘beledigen van een bevolkingsgroep‘. Het was de eerste keer dat Duisenberg sucesvol werd aangepakt voor antisemitisme.

Enfin, het is opmerkelijk dat iemand die in de directe nabijheid van het staatshoofd bevindt de actie ondersteunt. Het kabinet is namelijk tegen het uitvaren van de vloot. Volgens minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal (VVD) levert de actie ‘allerminst een bijdrage aan een oplossing van het Israëlisch-Palestijns conflict‘. Happy sailing.